For å teste ut vår nyeste (og nå letteste) modell Xootr Dash tar vi sparket og sparkesykler over fjellet fra Haukeli over Setesdalsheiene til Hovden før vi følger elva 662 høydemeter ned til Kristiansand.

Trua er sterk på Dashen. Smal og like effektiv som Xootr Roma og i tillegg enda lettere. For langsparking er smalest dekk å foretrekke synes jeg.

Det er så klart alt for langt for en forkjølet utrent SparkesykkelGeneral full av menisk og prolaps. Da viser så klart sparkesyklenes uendelige fordel seg: Når det blir for drøyt (eller begynner å regne) smekker vi dem sammen med den nye quicklock mekanismen og jumper inn i en buss et stykke.

Turen tenker vi tar tre dager med første natt i telt ved et vakkert fjellvann ett eller annet sted. Andre natta blir hos tante Astri i Ryssdal og tredje ved et gatekjøkken på Mosby.

Kidsa er kjøpt med på tur i år med en hel stor melkesjokolade og ekstra datapakke hver. I tillegg så mange burgere de klarer å spise på gatekjøkkenet. Drøyt så klart men det ble prisen. Skjønner ennå ikke at de ikke blir med helt frivillig! Hvor ofte før man kjørt nedoverbakke i ti mil fra Hovden til Kristiansand – eller hvor langt nå det egentlig er….

Ps.: Nye sparkesykler er ventet inn i løpet av august.