Pendlerkongen og Sparkesykkelgeneralen

Om oss. Vi, advokat-Henrik og designer-Geir, startet sparkesykkelbølgen for voksne for 15 år siden ved å importere noen sparkesykler til oss selv og familien. Syklene var nylig lansert av Nova Cruz i USA og vi tenkte; mer moro for småbarnsforeldre med hektisk hverdag og ønske om bedre miljø for våre barn! Mange barn hadde sparkesykler på dette tidspunktet, men voksne var en sjeldenhet. Vi er to kolonihagenaboer med fortid innen bratte sporter, grønt engasjement, urban livsstil og med lik innstilling til en god hverdag. Her lå en unik mulighet til å gjøre en forskjell!

Vi fikk agenturet på Xootr i 2013 etter å ha snakket om det over mang en hjemmebrygget IPA på kolonihagetrappen… Og grunnen til at vi valgte å gjøre dette noe mer profesjonelt var at vi erfarte at Xootr-sparkesyklene hadde en kvalitet som var helt unik. Dette var ikke noe billig plastgreier satt sammen av barnehender i Kina; dette var gjennomført kvalitet “made in the US” som bare holdt og holdt. Til og med Steve Jobs i Apple hadde en av disse stående på sitt kontor i mange år. Derfor ble vi enige om at den hobbyen og de syklene som vi hadde hatt glede av i en rekke år allerede måtte flere få glede av å ta i bruk!

For ingenting er som å starte dagen med en sparkesykkeltur; suse forbi naboene i bilkø eller til fots mens guttungen på 8 står forrest og hviner av glede. Dessuten blir man fort vant til å kunne bevege seg lynraskt rundt i byen på sparkesykkel mellom kundemøter, befaringer og rettssaler; derfor er det også alltid trist å sette inn sparkesykkelen når snøen kommer.

Det som ble startet som et enkelt hobbyprosjekt med formål om å ha litt morsom fritid og en unnskyldning for å drikke øl, har vist seg å treffe en nerve i markedet av voksne med ønske og behov for sparkesykler med kvalitet. Derfor har også nettstedet vokst i takt med kompetansen og salget; Geir har blitt en rev på blogging, adwords og markedsføring på nett, mens Henrik daglig har med en ekstra sparkesykkel for utlevering ved vårt show-room på Hammersborg torg 3; “…oi, er jeg kommet til et advokatkontor, jeg skulle bare hente en sparkesykkel…”. Moro hver dag, hele veien!

Og blir man først avhengig av sparkesykkel i hverdagen blir det vanskelig å slutte. Derfor har vi de siste årene stort sett dratt med oss våre Xootr’ere på alt som er av ferier, helgeturer, jobbreiser m.v., i tillegg til den årlige promoturen vi har med våre viktigste støttespillere; kidsa! For hvem er det som leverer sparkesykkelen du har bestilt med frakt på Posten, jo nettopp kidsa våre. Når guttungen på 8 år kommer med tralle og 4 Xootr’ere til sending sier postdamen automatisk; “Hei, er det deg i dag igjen; det vanlige antar jeg: Norgespakke med kvittering og ekstra tape?”. Slik at du får sparkesykkelen din raskest mulig!