Sparkesykkelen med de beste hjulene
One wheel to rule them all!

Sparkesykkelen med de beste hjulene. Hjulene på våre sparkesykler er hovedgrunnen til den raske farten! Hjulene er designet spesielt for Xootr og er ikke tilgjengelig på noe annet produkt. Disse er av polyuretan og støpt på en massiv aluminiumsfelg. Hjulene har en ekstremt lav rullemotstand!

Hvorfor er rullemotstand så viktig på sparkesykler? I et muskeldrevet fremkomstmiddel som kjører med hastigheter på rundt 16 kmt på flat mark, går nesten all kraften på å overvinne rullemotstanden. Rullemotstanden er en energityv – dess mindre motstand, dess mindre krefter bruker du på å komme dit du skal. Se tabellen nedenfor. Etter å ha forsøkt en Xootr, så virker skateboards, in-line skøyter, og konkurrerende scootere som å rulle i gjørme. Xootr er rask! Du vil virkelig få føle at ingenting av energien din går til spille. Ikke til myk ramme eller til myke hjul. Det værste er Sparkesykler med luft i hjulene. Disse har så klart fordeler i skogen, men på asfalt blir de sirup.

Under utviklingen av disse “hyperglide” hjulene sammenlignet ingeniørene ulike hjul for å underbygge påstandene sine om hjulets overlegenhet. De målte hastigheten på disse produktene rullende på en stigning på 1 grad (nesten ikke merkbart). Der ruller Xootr nesten dobbelt så raskt som et godt skateboard (med Kryptonics 65mm hjul) og 50 prosent raskere enn andre scootere som bruker 100mm in-line hjul. Luftfylte dekk på scootere med hjul mindre enn 200mm ruller knapt!

Da vi selv kjøpte våre første sparkesykler var all denne infoen bare bla bla bla. Men nå som sparkende og ikke minst selgende Xootr så er virkelig dette noe vi setter stor pris på.

TERNINGKAST FEM ->

wheelSpeedChart